Pasta med tomat, spenat och mozzarella
Man lär sig något nytt varje dag. Jag har aldrig tidigare i mitt liv haft ett behov av att skala en tomat.
2 port
200 gram pasta
100 gram fryst hackad spenat
3 klyftor vitlök
4 färska tomater
1 matsked olivolja
1 bit mozzarella
- Skala tomaterna och skär dem i mindre bitar. Hacka vitlöken fint och stek den gyllenbrun i olivoljan. Tillsätt sedan tomaterna och mosa ihop allt litegrann. Låt puttra i cirka 15 minuter tills såsen är tjock, rör om då och då.
- Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Tillsätt spenaten för de sista tre minuterna av kokningen. Skär mozzarellan i tärningar. När pastan är lagom mjuk, häll upp i durkslag och blanda den med tomatsåsen och mozzarellan i en skål.
2 port
200 gram pasta
100 gram fryst hackad spenat
3 klyftor vitlök
4 färska tomater
1 matsked olivolja
1 bit mozzarella
- Skala tomaterna och skär dem i mindre bitar. Hacka vitlöken fint och stek den gyllenbrun i olivoljan. Tillsätt sedan tomaterna och mosa ihop allt litegrann. Låt puttra i cirka 15 minuter tills såsen är tjock, rör om då och då.
- Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Tillsätt spenaten för de sista tre minuterna av kokningen. Skär mozzarellan i tärningar. När pastan är lagom mjuk, häll upp i durkslag och blanda den med tomatsåsen och mozzarellan i en skål.
Kommentarer
Trackback