Filmtips: Saw



Halloween!
Tid att vidga vyerna och skrämma skiten ur varandra och sig själv.
Vad kan vara mer lämpligt än Saw-filmerna?

"Seriemördaren" Jigsaw följer en teori om att en människa som inte uppskattar sitt liv inte förtjänar att leva. Med detta som sitt mantra riggar han sina dödsfällor. Det går alltid att ta sig ur fällorna levande - men det kommer att bli smärtsamt. Hur mycket är en människa beredd att skada sig själv fysiskt och psykiskt för att överleva?
    När jag väl kom över den första skräcken och chocken över filmens brutalitet kunde jag börja förstå hur otroligt genomtänkt och välgjord den är. Trots att jag aldrig varit särskilt förtjust i skräckfilmer klarade jag mig igenom alla fyra filmer utan att spy eller gråta. Med det menar jag inte att det är direkt lättsmält, det är förmodligen det värsta jag sett i hela mitt liv, men det känns på något sätt ursäktbart eftersom det är så himla smart gjort.
    Helt klart värt att se om du vågar!

Oliver 3 months old




Sverige

Location: Hemma på Gotland igen.

Jaha, det var det höstlovet. Efter 15 timmars resande anlände jag hem till ön sent i går kväll, tillsammans med mina föräldrar som ska bo hos mig över helgen. Hade Multimedia i skolan idag och jobbade med CSS, rätt svårt, särskilt när man är lite trött och förvirrad. Bilder och annat kul kommer laddas upp under de närmaste dagarna.

Usch och fy för regn och rusk.

Early Halloween

Sally and Matt has just been around to pick up Linda, bringing three month old Oliver with them. Such a big boy! I've taken pictures, I'll put them up when I get home. Anyway Linda has gone with them to Manchester now, so we get some alone time over the weekend. We'll be celebrating Halloween early with lots of horror movies and take-aways and costumes. Yay!

The daily read of The Sun had us learn that Sarah Palin has spent £93.000 on clothes and accessories for her campain. The voters are not happy. Yay! In the meantime, Obama has put his campain on hold to go visit his ill grandmother. Obama for president!

I'll be blogging tons when I get home to make up for this absence of updates. Ye be patient. Take care!

11 timmars resa

Location: Sutton-in-Ashfield

I've finally arrived! Had to travel for 11 stupid hours, Bjorklinge - Uppsala - Stockholm - Skavsta Airport - Birmingham International - Birmingham New Street - Chesterfield - Sutton-in-Ashfield. It's not easy. Everyone at the train station were really nice and stuff tho, helping a confused Swedish girl find her way around. English people are brilliant, I can tell I'm gonna like it here when I eventually move. It's just so cozy.

We just read an article about someone trying to sue God in America. How brilliant is that? They couldn't go through with it tho, because "the defendant doesn't have an address". Duh.

Lycka

Location: Uppsala

Åh. Jag mår nästan som allra bäst när jag får strosa ensam i städer och uträtta mysiga små ärenden. I går var jag ut på stan iklädd mammas långa svarta kappa för att köpa teaterbiljetter och 18 månaders kalenderblad. Det var det mysigaste jag gjorde på hela dan. Kände mig alldeles glad en lång stund efteråt.

Jag och pappa hade kör-lektion igår. Klant-Lisa hade förstås lyckats glömma sitt fina körkortstillstånd på Gotland, så det blev inget körande för min del, men jag lärde mig en hel del ändå. Sen åkte vi in till stan för gå till tandläkaren och diskuterade trafikskyltar längs vägen. Oj va töntigt det låter, men det var jättefint.

I eftermiddag ska jag på 3-timmars-kurs och göra presentkort, julkort och liknande. Och ikväll ska mamma och jag gå på teater och se Bitterfittan. Don't get me wrong, jag håller inte med om mycket av vad den kvinnan säger, har läst boken och den gjorde mig mest förbannad var och varannan minut. Men det är en bra bok ändå, även om man inte håller med. Jag och mamma har läst den båda två och vi hade mycket livliga diskussioner om saker och ting efteråt. Ska bli intressant att se hur de gjort den som teaterpjäs.

Imorrn är det England som gäller! Ska ta typ tusen läskiga tåg och grejer, men det går nog bra. Så just nu är jag ganska så lycklig. :)

Sam's Town



Location: Björklinge

Inspirerad av Ulrika passade jag på när jag hade ett piano att spela in en liten video. Låten är dedikerad till er där ute som gillar The Killers (det blir fler och fler av er - Jenny och Axel med flera). Den heter "Sam's Town", även om min version låter föga som originalet. Oh well. Några misstag här och där but, shit happens. Jag hade faktiskt inte hela dagen på mig (läs: gick från idé till färdig produktion på 10 minuter, därav kvalitén).

Och ljudkvalitén är ju horribel i allmänhet, jag testade med digitalkameran också men det var ännu värre.

Despite this, enjoy!

Stenograf-status







Ett snabbt test jag gjorde visar att jag nu kan skriva stenografi hälten så snabbt som med vanliga bokstäver. 107 bokstäver per minut och 57 stenografiska tecken per minut. Hm. Ytterligare träning kan behövas, eller vad tror ni?








Höstlov



Halloj, nu är det ju faktiskt alldeles snart lov!

Jag ska packa klart idag, jobba ikväll, skola imorrn och sen åker jag till fastlandet. Vet inte hur mycket jag kommer kunna blogga, men på söndag drar jag till England och därifrån kommer ni i alla fall få ett par uppdateringar. Hoppas ni inte saknar mig alltför mycket! (haha som om, ingen bryr sig. xD)

Ha det underbart! <3

Statistik

Åhå, jag tycker nog att jag ser en höjning i genomsnittligt antal besökare per dag här på bloggen. Roligt! :) 
Man undrar ju vilka alla är som är inne och kikar...


Följ min blogg med bloggkoll.com, klicka här:
 bloggkoll

Bokens Dag


Åh! Föreläsningarna i Spegelhallen på Clarion Hotel Wisby var mycket trevliga. Christina Wahldén var väl lagom intressant, hon pratade som författare pratar mest, om sina böcker etc. Håkan Nesser verkade betydligt mer van att prata inför publik, vilket i och för sig är förståerligt. Hans halva av föreläsningen var mer avslappnad och lockade både till skratt och eftertanke. Jag kunde inte låta bli att be om en autograf efteråt. Jag berättade att jag skulle skriva om Bokens Dag för Donnergymnasiets webb-tidning, och han frågade om addressen och sa att han skulle gå in och läsa.


Det är någonting med Visby som känns så utomlands ibland. I like it.

Almedalen

Sitter på Almedalsbiblioteket och känner mig kulturell och filosofisk. Om en stund ska jag börja röra mig mot Clarion Hotel Wisby. Livet är bra fint ibland.


Utsikten från min sittplats på Almedalsbiblioteket denna tisdagsförmiddag.

Tre lager

Jag vet att jag är långt ifrån fördomsfri
Men jag kan inte låta bli med er som söker sympati
När det finns barn som svälter i områden kring Sahara
Har jag ingen sympati för Fröken Tre-Lager-Mascara

Rekord och radio

Idag slog jag mitt sälj-rekord och tjänade 181 spänn i timmen. Känns bra. :)

Min mamma var med i radio i dag och pratade om sin ADHD. She's come out of the closet! Om någon vill lyssna finns det på webbradio här, klicka på 15.00-15.30 så får ni upp ett radiofönster. Hon snackar mellan cirka 8 och 18 minuter. Imorrn är hon med i UNT också, hon får värsta publicitet, för hon är med i den nyligen publicerade boken "10 kvinnor med ADHD".

Imorrn är det författardag med Håkan Nesser på Hotel Wisby, och undertecknad har fått en biljett av Tomas. Det ska bli kul! Ska anteckna lite och skriva något till donnermedia.se om det sen.

Min telefonlinje funkar igen btw! Jag är glad! :D

Stenografi

Nu jävlar ska jag bli produktiv må ni tro. Jag ska lära mig stenografi!


Alviskan har jag övergivit, det har varit roligt och så, men den är ju helt sanslöst oanvändbar. Stenografi å andra sidan är ju helt fantastiskt användbart om man väl lär sig det ordentligt. Fatta att kunna anteckna lika snabbt som man pratar.

Men fasen va svårt det är!

*tränaträna*

Notis-uppgift

"Skriv om en artikel till en notis på 200-500 tecken."

Varför skriver jag alltid om Sarah Palin?
Här är artikeln jag baserade notisen på. Se även en artikel på svenska i ämnet.
-----------


Sarah Palin har använt sin position för att låta avskeda sin systers ex-man Mike Wooten efter deras skiljsmässa, enligt tidningen The Sun. Utredare Stephen Branchflower fastslår nu att vicepresident-kandidaten i och med detta missbrukat sin makt som guvernör av Alaska. Amerikansk lag fastslår av guvernörer inte får använda sina positioner för personlig vinst. McCain-Palin supportrar hade hoppats att utredningen skulle fördröjas till efter presidentvalet, men den 267 sidor långa rapporten är alltså redan publicerad.

Säljes

*smygreklam, förlåt*



Gitarrförstärkare Peavey Rage 158

Liten träningsstärkare, lätt att flytta och bära runt men med mycket ljud för sin storlek. Har använts för rep i liten replokal. Enkla reglage för dig som inte vill ha det så komplicerat: volym, pre gain och post gain, low, mid och high EQ, clean/lead och modern/vintage. Input, CD input och headphones output. Pris ca 400:-

Mikrofon för live-framförande
Kan kopplas till högtalare eller förstärkare, kabel ingår. Inköpt för drygt 1000 kr. Pris ca 500:-

Kommentera eller mejla mig på [email protected]

A Grand Don't Come For Free


It Was Supposed To Be So Easy - The Streets


Idag kände jag mig cool som fan och tänkte ta några ascoola bilder, men jag såg mest ut som en idiot som vanligt, haha. Ovanstående bild blev okej när man överredigerade den, but that's the best I've got.

Allen vann på lotteriet igår! Helt sjukt! Han brukar aldrig spela annars, han bara köpte en lott av sin mamma lite random. Fyra rätta nummer, av sju, gav 68 pund i vinst (drygt 800 svenska kronor). Seriöst, vi säger alltid att Allen är lite synsk, men ibland undrar man ju. Varför just igår, just den lotten? Hade han inte köpt den hade hans morsa vunnit, och hon hade då inte direkt delat med sig.

Min nya munskölj smakar diskmedel, btw. Det var den enda sorten de hade på Konsum, förutom Listerine, vilket är lika med självtortyr. Det är som är gurgla sig med frätande syra, typ. Så det blev Colgate istället. Skiten kostade 50 spänn också, så jag får väl göra slut på den. Men usch, det är inte mysigt. Annat är det med engelsk munskölj! *okej, jag ska sluta nu, ingen bryr sig om munskölj*

Imorrn är det skola. Snart höstlov.
Peace out.

The Streets

Min brorsa länkade mig nån youtube-film som hade en låt i bakgrunden. Jag kände inte igen låten, men killens röst var otroligt bekant. Låten var av The Streets, så jag kollade upp några låtar. Hittade till sist en låt av dem som kom ut 2006 och som måste ha gått på radion mycket eller nåt, för jag kom ihåg den. When You Wasn't Famous heter den, gaah den är så bra!

When you're a famous boy, it gets really easy to get girls,
it's oh so easy you get a bit spoilt.
So, when you try to pull a girl, who is also famous too,
it feels just like when you wasn’t famous!

Knarkar den låten och Fit But You Know It, helt underbara. De gör mig glad. :)

Lyssna: When You Wasn't Famous & Fit But You Know It.

Back with you so soon

In just 8 days I'll be coming back home to my baby in England, finally. It's been more than two months since we saw eachother. On wednesday it's been 14 months since we got engaged, the other day I found the notice that was in the newspaper:


It feels like yesterday and at the same time like years and years ago. I'll never forget it.

My left hand is feeling really naked without the engagement ring (it was a bit too big, so it fell off and into a river a couple of months ago, sad but true story). We've decided we're gonna save up and get a new proper one for christmas.

We're planning the autumn break now, I'm gonna have to fly to Birmingham and take a train from there, bit of a hassle, but I think it'll work out alright. It's gonna be awesome, we'll be celebrating Halloween early. We've bought horror movies to watch (I never watch anything scary unless I'm with him) and costumes to wear. We're gonna watch all four Saw movies... I might die. Allen is scared of nothing, it's unnatural. Me on the other hand, I'll scream and cry and want to vomit. And he's always there to tell me it's just a movie and there's nothing to be scared about. What would I do without you? I wouldn't survive. I've got no purpose to keep going without you, no direction. Without you, I'd be so scared I'd run away and hide and never ever come out.

I miss you!

See you soon. I can't wait. I love you so much. <3

Jeans

Jag håller på och städar ur min garderob för att hitta sånt som är användbart vid kallt väder (jag slängde in allt i en stor hög i våras), och har insett hur mycket jeans-plagg jag har. Inte bara vanliga jeans alltså, utan andra klädesplagg. Jag gjorde ett test: hur många olika plagg gjorda av jeans kan jag ha på mig samtidigt? Det blev fem stycken: jeans, jeanskjol, jeanstop, jeansklänning och jeansjacka. Det är bara en jeansmössa som saknas asså. Eller jeansskor..?

ERROR.

Usch, det allra värsta med att bo själv, det är när något skiter sig med kommunikationerna. Idag lyfte jag på luren och telefonlinjen var död.
  1. Va fan?
  2. Linjen är ju död!
  3. Faaan, nu är det nåt som är trasigt IGEN.
  4. Okej, vad ska jag göra?
  5. Ringer pappa från mobilen, som råder mig att
  6. Prata med Margareta, som råder mig att
  7. Testa med en annan telefon, som
  8. Inte heller funkade.
  9. Okej, jag måste felanmäla.
  10. Vilket nummer är det man ska ringa nu igen?
  11. Hittar äntligen numret en kvart innan de stänger för helgen.
  12. Killen i kundtjänst fattar inte heller vad som är fel.
  13. Killen i kundtjänst ska vidarebefodra till teknikerna.
  14. Teknikerna kommer ta 3-4 arbetsdagar på sig.
  15. ...vilka latmaskar.
15 enkla punkter alltså, det är allt som behövs. Herregud, känns som man är tillbaka på ruta 1 för ett år sen när inget i lägenheten funkade. Hur svårt kan det vara? Som tur är har jag fortfarande internet och mobil, så det är väl inte ruta 1 kanske, men ruta 2 i alla fall.

Ja, jag överkompenserar med att blogga skitmycket på fredagkvällar eftersom jag aldrig hinner blogga på kvällarna när jag jobbar. :)

Sarah Palin & Dolores Umbridge


Bara jag som ser vissa likheter hos dessa båda damer? Inte särskilt mycket utseendemässigt, utan mer personlighetsmässigt förstås. För mig är de båda de kvinnliga respresentanterna av ren ondska - i Harry Potter-universumet respektive den alltför verkliga världen. Umbridge fick vad hon förtjänade till sist, men Palin? Rättvisan fungerar annorlunda utanför det skönlitterära. Man kan inte göra mycket mer än hoppas.

Heja Obama!
Fight back against evil!


...någon som har någon som helst aning om vad jag babblar om?

Boktips: The Catcher in the Rye


Författare: J.D. Salinger
Språk: Amerikansk engelska
Genre: Klassiker
Ålder: Ungdom/Ung vuxen
Först publicerad år: 1951
208 sidor i Penguin Books pocket
Mitt betyg: 5/5



I The Catcher in the Rye återberättar 17-åriga Holden Caulfield vad som hände under några dagar förra året, efter att han blivit utkastad från sin skola. Han börjar med sin sista eftermiddag på skolområdet, efter vilken han lämnar skolan för tidigt på impuls och åker hem till New York. Eftersom hans föräldrar inte ännu vet om att han blivit utslängd bestämmer han sig dock för att spendera några dagar i staden och ta det lugnt tills jullovet börjar innan han kommer hem till sin familj.
    Boken handlar mest om dessa dagar i New York i någonsånär kronologisk ordning, men Holden blir hela tiden distraherad när han berättar och börjar plötsligt prata om något annat. Jag får som läsare mer en känsla av att lyssna på en kompis som berättar, än att läsa en genomtänkt bok skriven av en författare. Ibland finner jag sådana böcker mest irriterande, men i det här fallet känns det bara originellt. Holden pratar ungdomligt och med slang och svärord om allt från människorna han träffade och vad han tänkte på just då till minnen från skolan till meningen med allt. Han får galna idéer en minut, skiter i allt nästa, skrattar åt småsaker och är hopplöst deprimerad om vartannat.
   The Catcher in the Rye är betydligt mer lättläst än de flesta gamla klassikerna, den är originell och intressant, inte minst för att Holden är en sån smart filur. Han berättar för oss om hur han betraktar världen och hur han ser på människor och det är få situationer jag inte känner igen mig själv i. Holden är som ungdomar är mest, och det är kanske det som är så genialt.

Intressanta fakta:
  • Mellan 1961 och 1982 var The Catcher in the Rye den vanligast förbjudna boken på skolor och bibliotek i USA. Man menade att Holden var en en dålig förebild för ungdomar, han svär, ljuger och förespråkar alkohol, rökning och rebelliskt uppförande.
  • Numera är det inte ovanligt att denna bok är obiligatorisk kurslitteratur i skolor i engelskspråkiga länder.
  • Mark David Chapman bar sitt ex av The Catcher in the Rye med sig när han sköt John Lennon, och han refererade senare till boken i sitt uttalande till polisen. Det sägs att han var besatt av boken och övertygad om att han själv var Holden Caulfield.
  • Billie Joe Armstrong, sångare och gitarrist i bandet Green Day, har skrivit en låt som heter Who Wrote Holden Caulfield? Titeln refererar till att Billie Joe i skolan fick i läxa att läsa The Catcher In The Rye, men inte gjorde det. När läraren frågade kunde han inte ens svara på vad författaren eller huvudkaraktären hette. Senare i livet läste han boken, och tyckte om den. Han säger att han kan identifiera sig själv mycket med Holden.



(Read the first six pages from The Catcher in the Rye here.)

Publicity!

GT publicerade min insändare idag! Det är på sidan 12, om någon undrar.


(läs insändaren i mitt tidigare inlägg här.)


Uppdatering: Oj, insändaren publicerades visst i GA också, eller i alla fall så finns den på deras hemsida. Den digitala publiceringen på GT:s hemsida har dessutom väckt lite debatt i kommentarerna. Trevligt, trevligt. :)

Fogged up the glass



Det blir immigt på busshållplatsen när det är kallt. Och kallt är det på kvällarna nu. Imorgon blir det till att leta fram vantar och halsduk tror jag, annars fryser jag väl ihjäl om det blir värre.

Har nästan läst ut The Catcher in the Rye. Fan va bra den är. Det kommer en recention så småningom. :)

Insändare om båtbuss

Busskommunikationerna på Gotland är allt annat än tillräckliga, det märker man snart om man är 17 år och beroende av kollektivtrafiken för att ta sig dit man vill. Om man åker till fastlandet över helgen stöter man på problem när man ska åka hem till ön igen.

      Är man borta över helgen är det logiska att åka hem med båten som anländer till Visby klockan 19.10, istället för 23.20 - det är ju trots allt kvällen innan skoldag. Båten kommer till hamnen i Visby, men sen då? Jag bor inte i Visby utan måste fortsätta med buss österut. Bussen jag vill med går minsann från busstationen, men inte ner till hamnen.

      Jag har vid ett tillfälle anlänt till Visby med denna båt och försökt springa med min packning upp till busstationen, men det visade sig omöjligt att hinna. Nästa buss gick flera timmar senare, klockan kvart i midnatt. Hade det varit så svårt anpassa bussen till båten? Det tar ju bara 5 minuter att köra ner till hamnen.

      Min kompis insåg vid ett annat tillfälle problemet tidigare än jag, när hon fortfarande var kvar på båten, så hon frågade i informationsdisken om hjälp. “Vi kan ju ropa ut i systemet och fråga om du kan få lift med någon.” Det var det enda Destination Gotland kunde göra för en ensam 17-årig tjej som ville hem. Är det den officiella planen? Att ungdomar som åker bort över helgen borde lifta hem med en främling?

      Låt oss göra en jämförelse med Nynäshamn. Där finns pendeltåg och andra kommunikationer som går regelbundet, ändå har man valt att ha en båtbuss som kör till Stockholm, som man kan köpa biljett till på båten. Varför är det skillnad att anlända till Visby? Om man anmäler sig på båten så vet man redan innan om man behöver köra ner en buss, en bil eller ingenting alls.

      Alla har inte föräldrar på ön eller kompisar med körkort eller bor inom gångavstånd från hamnen, långt ifrån alla. Vad är det meningen att vi ska göra? Okej, vi fattar att ni inte kan köra bussar Visby-Lärbro var 20:e minut, och det kräver vi inte heller. Det vore däremot praktiskt om det gick att ta sig hem från båtarna som kommer in max fyra gånger om dagen. Det är väl det minsta vi kan begära.

Mån: Dagens Outfit

Oj va fel det kändes! Okej, nu vet vi det, jag är definitivt inte en Dagens Outfit-bloggare.

Författarlista

Ibland gör jag konstiga saker. Jag har till exempel under en tid nu nästan maniskt fört register över varenda bok jag läst i hela mitt liv med hjälp av Facebook-applikationen Visual Bookshelf. Idag satt jag och kollade igenom listan av boktitlar och författare och bestämde mig för att göra en lista över mina favoritförfattare. Normala människor hade kanske gjort en 10-i-topp-lista eller liknande, men sånt klarar inte jag. Inte kan jag skära ner 17 års litterära inspirationer till 10 namn! När jag skär ner så mycket jag kan ser listan ut så här:
  • Angie Sage
  • Annika Holm
  • Annika Thor
  • Arturo Perez-Reverte
  • Astrid Lindgren
  • August Strindberg
  • Carole Wilkinson
  • Clive Barker
  • Cornelia Funke
  • Dan Brown
  • David Almond
  • Edgar Allan Poe
  • Erich Maria Remarque
  • Georgia Byng
  • H. E. Bates
  • Håkan Nesser
  • Helen Fielding
  • Hjalmar Söderberg
  • Inger Frimansson
  • J.D. Salinger
  • J.K. Rowling
  • J.R.R. Tolkien
  • Jack London
  • Johan Althoff
  • Johanna Thydell
  • John Steinbeck
  • Julie Bertagna
  • Kenneth Hall
  • Lars Olsson
  • Lemony Snicket
  • Lotta Lundberg
  • Maria Küchen
  • Maria Sveland
  • Melissa Bank
  • Mietek Grocher
  • Mitch Albom
  • Oliver Sacks
  • Per Nilsson
  • Roald Dahl
  • Robert Swindells
  • Selma Lagerlöf
  • Sir Arthur Conan Doyle
  • Stephenie Meyer
  • Tage Danielsson
  • Terry Pratchett
  • Tove Jansson
  • Tracy Chevalier
  • William Golding
  • Zbigniew Kuklarz
  • Zizou Corder
(helt sinnesjukt, seriöst, 50 författare. och då har jag skurit ner.)

Hur många författare känner ni igen?
Hur många kan ni nämna något som de skrivit?


Google translator

Om man söker på engelska Google och får träffar på hemsidor som inte är på engelska, så kan man välja att antingen gå till själva hemsidan, eller få en automatisk översättning till engelska. Jag kunde på så sätt med ett par knapptryck få hela min blogg översatt till engelska. Mycket intressant. Det blir ju inte en perfekt översättning direkt, eftersom Google översätter praktiskt taget ord för ord, eller när inte det går, hittar på märkliga fraser. Namnet "Micke" översätts till "Fox", och fraser som "och inte på glassiga höghus" kan bli så här fel: "and not on blocks of ice cream".

Sånt tycker jag är kul.

de kom bra överrens - they were good experiences
Lars Winnerbäck-fan - Lars Winnerbäck-hell
min mat dög för mamma - my mom died for food
ni som pallrar er dit - you pallrar you there
fan va drygt det är med självutlösare
- damn right over it with the self
att snart är det jul - that soon, it is in July
kör-tönt - run-jerk
Gotland är bra litet - Gotland is good enough
fett irriterande - fat annoying
Torstens - the Tor's
Längtar! - Length!
usch va tråkigt - yikes huh dull
50-tal - 50-century
lagar mat - laws food

Ny design

Nej nu får det vara slut med allt svart. Ny blogg-design! Gjorde om allt, i princip.
Kommer förmodligen ändra och peta i den, men just nu är jag nöjd. :)

Körsbär



Jag bakar mest när jag är sjuk. Sådär framåt eftermiddagen ni vet, när man piggnat till lite och mår relativt bra jämfört med resten av dagen. Då vill jag baka. Idag blev det körsbärspaj, eftersom farmor och farfar tog med två stora påsar körsbär från mamma och pappa som nu ockuperar typ hela min frys. Jag hade tänkt göra ett sånt där snyggt galler av pejdegen, men det räckte den inte till, så jag bara spred ut den i klickar, haha. Men gott blev det.

Gymnasiemässa

Ojojoj, ons-tors har varit 48 intensiva timmar. Gymnasiemässan i rackethallen i Visby har varit mycket trevligt. Pratat med människor, stått på scen, värvat elever och skrivit artiklar om vartannat. Under tiden som mässan pigick uppdaterades nämligen webbtidningen efter hand, det var intressant. Vad som hände kan ni ju läsa lite där, och bilder finnns på min bilddagbok. Idag är jag sjuk så jag orkar inte vara så utförlig. Tur att jag har en helg att återhämta mig på nu.

Du finns inte för mig

Är det inte märkligt
Hur främlingar beter sig mot varandra?
Två människor på en busshållplats
På varsin sida om en osynlig vägg

Visst ser de varandra
Plågsamt medvetna om varandra
Men ändå fortsätter man att låtsas
Låtsas som om man inte finns

Jag står i min värld och du står i din
Två resenärer men vi reser inte tillsammans
Du finns inte för mig och jag finns inte för dig
Om man inte slår hål på väggen

Ursäkta? Vet du vad klockan är?
Och väggen spricker som en såpbubbla
För när du behöver någonting av mig
Då finns jag.

RSS 2.0