The Color of Magic

Det är något speciellt med Terry Pratchett, det bara är det. Inga böcker ger mig samma känsla som hans, man bara skrattar och skrattar och känner sig smart och förvirrad om vartannat. Allt är så random och samtidigt så otroligt genomtänkt och meningsfullt. Märkligt.

Igår började jag kolla på filmatiseringen The Color of Magic, som är uppdelad i två ca 90 minuter långa delar och täcker handlingen för Terry Pratchetts två första böcker, The Color of Magic och The Light Fantastic. Har tidigare sett filmatiseringen av jul-parodin Hogfather som var uppbyggd på samma sätt. Mycket glatt överraskad hittills, har sett den första delen och den här är ännu häftigare än Hogfather. Rekommenderar definitivt alla som läst Pratchett att se den!

Vet inte riktigt hur man uppfattar den om man aldrig läst hans böcker, det kanske bara verkar konstigt alltihop, haha. Men är man nyfiken så börja definitivt med The Color of Magic för den kör ju storyn från början och har även en introduktion av Terry Pratchett först.

(Läs ett tidigare inlägg om denna förfatare här.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0