Praktik: Dag 2

Alright, sjalvfortroendet fick en liten boost nar jag insag att jag kan minst lika mycket om video och audio-redigering som den ansvarige for video publiceringar pa The Chad Online. Visserligen hade de nagot skumt PC-program som jag aldrig anvant forut, but the basics were the same. Vi gjorde lite opening titles till onlinevideon Striking Memories, 25th Anniversary of the Mining Strike. Nar den kommer upp pa natet kanske jag lankar (inte for att videon ar extremt intressant... men iaf).

Fotade lite snabbt i Mansfield pa vag till jobbet ocksa sa jag skulle ha nagon bild att visa upp. En sakerhetsvakt i gallerian tyckte val att jag sag lite mysko ut sa han kom fram och fragade varfor jag fotade. Far kanske vara lite forsiktig, man vill ju inte hamna pa nagon lista misstankt for att planera inbrott eller terroristdad.

I ovrigt har jag skrivit tre stycken "News in Briefs" om cirka 80 ord vardera (med andra ord tre normalstora notiser) som formodligen finns att beskada i veckans The Mansfield Chad som publiceras imorgon, onsdag. Kul att publicera tidning pa forsta april, ett litet skojsigt skamt har tydligen hittat in i ar.

Hoppas ingen driver med mig imorrn, jag ar alldeles for lattlurad och blir grymt generad every time.

Excuse the svengelska.

Praktik: Dag 1

Oj jag hann inte blogga hejda innan jag akte!


Befinner mig nu pa kontoret for lokaltidningen The Chad i Mansfield, kanner mig som om jag sitter i en stor kuliss till The Office. Ni vet, stort rum med massa skrivbord och de typiska karaktarerna; gubbarna med skjorta och slips, de uttrakade superstrikta kvinnorna med stelt har och svart kjol, den overambitiosa nya killen, snubben fran sportavdelningen som tycker han ar valdigt lustig.

Nejmen arligt talat. Jag kanner mig inte sarskilt kaxig nar jag kommer till ett nytt stalle sa har, laskigt ju. Ska kanske folja med nagon ut pa presskonferens snart, omg. Kommer lara mig jattemycket absolut, men just nu ar det scaaryy. Gah! Nu kanner man att man lever. Det ar underbart att vara har.

Uppdateringar kommer, i alla fall en gang i veckan tankte jag kora en sammanfattning om hur det gar.
Wish me luck!


Earth Hour!

Kom ihåg Earth Hour klockan 20.30 - 21.30!

Släck lampan! Stäng av datan! Mys med levande ljus. :)

SJ, SJ, gamle vän

Haha lite förvirrat på SJ igår?

Skulle åka Gotland - Uppsala och först var jag en timme sen till Stockholm så jag fick ta tåget 22.11 istället för 21.11. Sure, no problem. Cirka 22.05 strosar jag in på perrong 3 som vanligt, när jag ser att skylten som informerar om att detta är Uppsala-tåget plötsligt slockar. Va? Alla på perrongen börjar gå i motsatt riktning. Va fan nu då... Springer tillbaka in på stationen med mina två stora väskor och ser att man ändrat avgången till perrong 13 istället, och det är typ 4 minuter innan tåget går.

Var *** är perrong ***** tretton!?


Springer runt och är förvirrad och försöker följa skyltar, nummer 13 visar sig vara en SL-station och jag är helt övertygat över att någon dragit ett aprilskämt eller nåt, men eftersom klockan är 22.09 och jag inte känner för att vänta en timme till på nästa tåg så går jag på. Rösten i högtalaren säger "Jaa... hmm... välkomna ombord damer och herrar, eh... det här blev ju lite konstigt, jag tror aldrig att det hänt förut faktiskt men... ja, vi var tvugna att åka från SL istället... det här är alltså tåget mot Uppsala."

Snacka förrvirrat. Men tåget kom iväg i alla fall, passerade Märsta och när vi närmade oss Knivsta bevisade SJ än en gång att de har full koll på läget: "Godkväll damer och herrar, nästa stopp är alltså Märsta. Märsta nästa. Eller eh... nej det är det ju inte, för där har vi redan varit. Nästa stopp Knivsta. Knivsta nästa."

*host skrap harkel host*

Idag har rösten fått sig en regäl omgång. Först repade jag och Emilia tre låtar till skolavslutningen (I know, framförhållning!) varav en går ganska högt i tonhöjd, en ganska lågt och en mittimellan. Redan där kände man sig lite hhöööeghjdhgjds. Sedan kommer killarna från musiktrean och tycker att jag ska spela in sång på deras Aerosmith-låt. Gissa hur mysig man är i halsen efter fjärde tagningen av NOW THERE'S NOT EVEN BREATHING ROOOM BETWEEN PLEASURE AND PAAIIINNN. *yeahh growla waila*

Svar: Inte jättemysig, nej. Men jag är glad ändå. Man tar en kopp te och är glad för ikväll är det sista kvällen på jobbet. :)

Ideas are best at 3 am

Det blev en lat eftermiddag igår, tittade på snöstormen utanför och drack varm choklad (fast den smakade skit, borde ha hållit mig till mitt te). Jag känner mig alltid så lat när jag inte jobbar, även om det var på grund av vädret och även om jag hade en massa att packa hemma. Bara 2 dagar till på ön, om 5 dagar börjar praktiken!

Kvällssamtalet med Allen höll i sig halva natten, vi lyssnade på Queen och brainstormade om romanen. Nya karaktärer föddes, vissa problem börjar få sin lösning och pusselbitar falla på plats. Och min huvudperson har fått ett förnamn! Namn kan vara svårare än man kan tro, vissa av mina kommer nog vara namnlösa tills karaktärerna är klara. Ännu återstår vissa hål att fylla, men själva huvudplaneringen börjar faktiskt likna något. Åh vad frustrerande att jag inte bara kan berätta ALLT, nuuu. Hur kul är det för er att läsa hur bra det går om ni inte vet något om handlingen liksom? Haha, men jag måste lägga band på mig, annars kommer allt bli alldeles för splittrat och överanalyserat alldeles för tidigt. Jag måste komma en bit på väg först.

Vad jag kan säga är att handlingen utspelar sig ett antal årtionden framåt och tiden och handlar mycket om vad som hänt med musikbranschen, varför, och vad det får för konsekvenser både ur ett större sammanhang och ur perspektiv av vissa individer, främst unga människor, i denna nya värld. Kalla det science fiction, eller politisk propaganda, eller en kärlekshistoria till hyllning av musiken om ni vill. Jag vet bara att jag känner så väldigt starkt för projektet, vill bara få ut allt jag har att säga, allt i ett.
Mitt lovechild. Min debutroman. Jag vill så gärna att det ska bli så.

Lostoholics












B a r a
e n
g n u t t a
o r o a n d e . . .






Hur i hela..!?



HUR kunde det gå från nästan-vår till det HÄR på två dagar? Kaos och snöstorm råder på hela Gotland. Flygen är inställda, skolbussar sitter fast i snödrivor och ingen vet riktigt hur de ska kunna ta sig hem nu när de väl kommit till skolan. Själv bor jag ju på gångavstånd från skolan, så det var inget problem, men jag kommer inte våga åka och jobba. Mardröm att köra av vägen med bussen!

Nej usch, sånna här dagar borde vi få Snow Day från skolan och betald ledighet från jobbet. Ja.

Vote for me and I will make it happen!




Dessa bilder är tagna imorse,
nu vid lunchtid har snönivån ökat avsevärt,
det är lite svårt att få upp dörrarna och så.

Klistrad röding med kladdsås

Så sent som igår gjorde jag en "lista" på bilddagboken som hade rutan "jag har limmat fast min hand i något". Den lämnade jag okryssad. Det tar jag tillbaka nu.

Har spenderat dagen med att klistra ihop en stor jävla fisk av papper på Expo-lektionen med Torsten. Handen blev fastlimmad i saker och ting ett antal gånger, har äntligen lyckats tvätta bort den mesta skiten från händerna. Men så är det ju, vill man vara lite pysslig och mysig får man ta lite skit, eller hur?


Fiskar på tork. Min är den mer originella rödingen till vänster i bild. De andra är regnbågslaxar.

Emilia med schal



Vobis Livskvalitet
Foto: Lisa Swahn
Modell: Emilia Burchmore
Copyright © All Rights Reserved

Jag vill kunna Flash.

'

Sitter och kämpar med Flash Tutorial For Beginners. Jag kommer ju måsta lära mig förr eller senare, och jag vill kunna NU. Har spenderat dagen med att läsa om min framtida drömutbildning och gjort sökningar på vilka jobb jag kunde ha sökt om jag var färdigutbildad. Webdesigner, grafisk designer, 3D spel programmerare, fotograf, medialärare, ljudtekniker...

Det är ju bäst att man börjar träna lite, för endast Multimedia B kommer knappast vara tillräcklig bakgrund för universitetsstudierna, jag kommer ju se ut som värsta idioten... alltså, back to tutorial for beginners innan Beck om drygt en timme. Tjingeling!

Worn Allstars



En tjej kontaktade mig via min Deviantart häromdagen och undrade om hon fick använda mitt stock-photo av min converse till sin blogg-design. Det fick hon förstås, och titta va fint det blev!

Jag gillar stilen och resetemat på bloggen, som heter wornallstars.blogspot.com. Hon publicerar sina resefoton på theladyamalthea.deviantart.com.

Filmtips: Shaun of the Dead



"Are there any zombies out there?"
"Don't say that."
"What?"
"That. The Z-word, don't say it."
"Why not?"
"Because it's ridiculous."
"Right. Are there any out there though?"
"I dunno, I can't see any. Maybe it's not as bad as all that. No wait, there they are."

Shaun of the Dead är en av mina absoluta favoritfilmer, och jag upptäcker fortfarande någonting nytt varje gång jag ser den. En fyndig kommentar här, en lurig min där, en låt på radion i bakgrunden eller en blodtörstig levande död som står på lur i en gränd. Den är helt enkelt så fullsmockad med repliker och intryck att man inte hinner ta in allt första gången, och mest av allt är den full med skratt. Missar man ett skämt så kommer det något nytt två sekunder senare.

I denna parodi på storfilmen "Dawn of the Dead" är huvudpersonen Shaun så upptagen med sina egna problem, flickvännen som håller på att göra slut, den sura rumskamraten och den elaka styvpappan att det tar ett bra tag innan han tvingas inse att London har drabbats av en livsfarlig epidemi där han och hans närmaste snart är de enda som inte blivit smittade. När insikten till sist stirrar honom i vitögat är det dags att ta initiativ, vara en hjälte, rädda världen och sitt eget liv enligt sin punktlista på kylskåpet; 1. Go round to mum's, 2. Get Liz back, 3. Sort life out.

Man får använda de vapen som finns till hands, må det vara ett cricket-trä, en tennisboll, ett avhugget människoben, ett gevär eller The Batman Soundtrack. Det här är panik, det är klaustrofobi, det är uppnosiga medarbetare, det är obokade restaurangbord, det är att ta en kopp te och hoppas på det bästa, det är brittisk komedi när den är som bäst.

Heta som få



Idag har Emilia stått model åt mig när jag fotade ponchos, shalar, halsdukar och plädar på
uppdrag av Vobis Livskvalitet. Torsten ville förstås vara med på den snyggaste bilden, haha!

Nu har jag massa foton att redigera, lägger kanske upp några av de seriösa senare. :)

Terry Pratchett är min idol

     'It costs more than a penny to make a penny,' Moist murmured. 'Is it just me, or is that wrong?'
     'But, you see, once you have made it, a penny keeps on being a penny,' said Mr Bent. 'That's the magic of it.'
     'It is?' said Moist. 'Look, it's a copper disc. What do you expect it to become?'
     'In the course of a year, just about everything,' said Mr Bent smoothly. 'It becomes some apples, part of a cart, a pair of shoelaces, some hay, an hour's occupancy of a theatre seat. It may even become a stamp and send a letter, Mr Lipwig. It might be spent three hundred times and yet - and this is the good part - it is still one penny, ready and willing to be spent again. It is not an apple, which will go bad. Its worth is fixed and stable. It is not consumed.'



"Making Money"
by Terry Pratchett
page 60

"Hang on, I thought I heard something..."


Av någon outgrundlig anledning tyckte jag visst att mitt hår såg väldigt trevligt ut eller nåt (ja eller hur...) igår precis innan jag gick ut, så jag tog några ego bilder.

Kollar på dem idag och ser vad som närmast kan beskrivas som någon typ av mycket krulligt och skärrat djur. Varför ser jag alltid livrädd ut på bild?



Projektarbete

Snackade med Anders idag om det kunde vara en bra idé att ha mitt romanskrivande som mitt projektarbete i trean. Jag kommer ju ändå typ inte jobba med den i sommar, utan komma igång först i höst. Han trodde att det kanske går om jag är jävligt duktig, han kände någon författare och fd. lärare som eventuellt skulle kunna vara handledare för mig. Coolt!

Dags att jobba, ursäkta dålig uppdatering, mycket att göra. Framtidsdag igår till exempel, det var trevligt.

Mini-studio

Riggade en liten vitbakgrundsstudio i miniatyr i mitt vardagsrum, ungefär det mest konstruktiva jag gjort idag. Snart ska jag nog ta och laga mat och hitta någon bra film att se. Ikväll är det Beck = bra. Behöver bli lite distraherad och tänka goda, ostressiga tankar.





Jag har funnit nytt hopp för det svenska folket.


HAHAHAHA JAAAA jag kan bara skratta!

Efter alla jury-poäng låg mina två favoriter rätt så dåligt till, som vanligt, men när sedan svenska folket började rösta satt jag bara och gapade. Alla som låg i ledning fick de lägsta poängen. Vänta lite, vad är det som händer, nu ska 110-poängaren ut, herregud det blev ju Snälla Snälla, men ojojoj nu är ju hon i ledning, men vem ska få 144 poäng, blir det, kan det vara, jo det ÄR, MALENA ERNMAN HAR VUNNIT JAAAAAAA!!!

Festivalfinal.



Har ju faktiskt sett varenda deltävling och allt för en gångs skull, så jag tänkte skriva en liten utvärdering om vad jag tycker om alla finalbidrag. Klockan är nu 8, jag tänker göra anteckningar under låtarnas gång och publicera detta inlägg innan poängen börjar räknas ihop.



Bidrag nummer 1:
"Hope and Glory", Måns Zelmerlöw
Typisk popig schlager, trallvänlig, sticker inte ut så där jättemycket. Skulle kunna gå ner okej ute i Europa, inte vinna direkt, men jag skulle inte skämmas ihjäl om den representerade Sverige. Nåväl.

Bidrag nummer 2: "Snälla snälla", Caroline af Ugglas
Ja, människan är ju som hon är, men jag kan inte hjälpa att jag verkligen gillar låten. Nästan älskar. Jo, om man blundar och bara lyssnar, slipper se de ögonskuggan och de fäktande armarna, så är det nästan så att jag älskar Janis Joplin-stuket. Europa skulle tycka att vi var dumma i huvet om vi skickade henne, men då får vi väl ta det då.

Bidrag nummer 3: "Love love love", Agnes
Hederspris för bästa sångrösten, hon verkar vara i ännu bättre form än på deltävlingen. I allmänhet tycker jag programmets mellanakter haft bättre sångtalanger än själva bidragen, jättesynd, men här är i alla fall någon som kan hålla sig i rätt tonart. Och så är ju låten helt okej faktiskt.

Bidrag nummer 4: "Thousand miles", H.E.A.T.
Trevligt med lite rock, men jag tycker inte om sångaren på något sätt. Han är lika mesig som refrängen. Meh. Gitarristerna hade bättre personlighet och alldeles för kort gitarrsolo.

Bidrag nummer 5: "You're my world", Emilia
Söt tjej, gullig låt, men var är passionen? Du är mitt allt liksom. Jaha. Men det är väl så här popmusik är, den gör bara ingenting för mig. I'm not feeling it. Ingen skulle komma ihåg den ute i Europa.

Bidrag nummer 6: "Stay the night", Alcazar
Jag blir så avtänd på lågstadiedisco-soundet med synt och trummor i introt, kan inte skaka av mig obehaget resten av låten. Och vad är det för färger de har på sig egentligen? Det hjälpte ju inte direkt till. Nej, inte min grej.

Bidrag nummer 7: "Moving On", Sarah Dawn Finer
Jo, det är fint. Det är något med kompet precis i början på refrängen som låter lite inexakt och smutsar ner hela grejen på något sätt, synd. Men annars så, även här lät det bättre än i tidigare deltävlingar, hon förtjänade faktiskt sin finalplats. Hissen är ju cool förstås.

Bidrag nummer 8: "Baby Goodbye", E.M.D.
Hahahahaha. Ja. Okej då, själva melodin är faktiskt rätt bra, svängig och originell, men resten. Vad är grejen liksom? Det känns så flummigt, jag kan bara garva åt det hela.

Bidrag nummer 9: "Alla", Sofia
Hur blev det här internationella juruns val!? Nej, man kan faktiskt inte sjunga på grekiska om tävla för Sverige. Jag brukar verkligen inte vara patriotisk, men de här lånade språken hit och dit... nja. Man ska väl ändå vara representativ för sitt land liksom? Okej, låten i övrigt... jag gillar trumslagarna. Annars inget speciellt.

Bidrag nummer 10: "Så vill stjärnorna", Molly Sandén
Sådärja. Blond tjej som sjunger på svenska. Denna låt skulle visa upp vilket vackert sångspråk vi faktiskt har (svenskan har många baksidor i min åsikt men det är unikt att sjunga). Bra röst har hon också, jag får lite rysningar. Ger man mig rysningar så hamnar man i min good book.

Bidrag nummer 11: "La Voix", Malena Ernman
Yes! Opera i melodifestivalen, me like. Underbar melodi, underbar röst, mycket originellt. Jaja, nu tycker ni att jag ska klaga på franskan eftersom jag klagade på grekiskan. Jaja. Men hon hade ju engelska i verserna i alla fall, eller hur? Jag tror denna skulle göra intryck i Europa.


Håller ni med?
Vi får se vem som vinner... vore kul med 2 eller 11 men det blir det nog inte. 1, 3, 7 eller 10 vore också okej.

Kreativ kulspruta

Åååhh! Livet är härligt!

Igår tog jag mod till mig och redovisade grundidéerna om handlingen av min blivande roman för två personer jag litar på och fick massor av konstruktiv kritik tillbaka. Härligt! Har bestämt mig för att pröva på en metod för skrivande som kallas The Snowflake Method och som jag tror kommer göra det hela mycket lättare för mig att organisera (om du vill veta mer om metoden kan du läsa här).

Jag tror att Snowflake kommer fungera mycket bättre för mig, eftersom den i princip tvingar mig att planera början, mitten och slut redan från start, vilken är precis vad jag behöver. Vid tidigare försök att skriva har jag börjat med kapitel ett, improviserat mig fram tills det börjar skita sig, slitit mitt hår, lagt projektet på is och glömt bort det. Aja baja! Inte göra så!

Nu jäklar ska det bli konstruktivt och logiskt planerat kreativt arbete som gäller. Metoden innehåller tio steg till det första utkastet, och jag har tagit mig förbi nummer ett och två. Det värsta är över, bara resten kvar! När jag i steg tre nu ska börja analysera mina karaktärer lite nogrannare inser jag att jag redan har minst åtta stycken. Åtta! Jag tyckte att jag hade bara två eller tre alldeles nyss. Var kom alla ifrån?


OBS skapade en ny kategori för Mitt romanskrivande, yeahhh.

Gnistra


Träden kan få stå där och vara hur vackra dom vill, men jag tycker ändå att snön börjar bli lite irriterande.

Do the mess around

Nu finns video på genrep av låten Mess Around här. Cecilia sjunger och är sjukt duktig.

Idag har jag haft lite Expo för att ta igen att jag missade i måndags, så jag har gjort en ful klocka. Gillar liksom konceptet men den blev bara så himla FUL haha. Hade det varit lite snyggare färger eller nåt så hade jag lätt satt upp den hemma, men jag orkade faktiskt inte anstränga mig. Gör kanske en ny någon gång när jag känner mig mer estetiskt lagd.


Solberga



På Solbergaskolan riggades scenen i en en kafeteria där det blev ganska trångt men mysigt. Typiskt att vi som vanligt har flest folk som riggar när det finns minst att göra. Bra gick det i alla fall, både bandet, kören och sångarna gjorde redan mycket bättre ifrån sig än igår. Jag filmade en bra låt på repet, jag tar väl och lägger upp den på Facebook sen när jag har tid. Nu hämtar Anders mig och Emilia om 15 minuter, för idag gäller Ateneskolan.

Btw var det jätteskönt att simma, gjorde 1000 m. Har nog inte simmat sen jag var på Centralbadet med mamma i somras, shit. Idag ska jag gymma igen, det gör mig verkligen jätteglad i kroppen att få röra på mig. Sålde bra på jobbet igår för jag kände mig helt pigg.

Dududududu, inspector Gadget...

När jag kom till skolan klockan nio hade folk nästan riggat klart i Sliteteatern redan, haha, så det var inte mycket för mig att göra. Vi kollade när Klinte-människor spelade i alla fall, ett par sångare var  m y c k e t  duktiga, impressive. Bra instrumentalt också. Sen åt vi lunch, riggade ner på en halvtimme och här sitter jag nu och ugglar. Tänkte ta en tidigare buss till Visby om en timme och gå och köpa en bikini innan jobbet om det finns någon bra, för jag vette fan var min gamla har tagit vägen.




Bild från Klintes rockturné förra året. Vilken är snyggast, sepia eller svartvitt?

warning, rant.

Jag lider av att jag är så tråkig TRÅKIG på bloggen och det syns verkligen på antalet läsare men jag har inget bra att skriva för jag skriver bara romanhandlingsplaneringar som är så BRA och det kan bli så BÄST om jag klarar av det och jag vill vill VILL klara av det och jag TÄNKER GÖRA DET och tack tack så mycket ni som genomlider mig när jag är fruktansvärt kreativt tankspridd!

Nu ska jag fortsätta titta på Bäck. Imorrn ska vi rigga. Sov gott.

...phew

Herregud, tänk att det ska behöva ta nästan två år att återhämta sig från grundskolans plågsamma gymnasielektioner så pass att man frivilligt går och tränar.

Idag var jag på Nautilus, tränade ben och mage en del och sprang på band i en timme, och satan i gatan vad det känns att det behövdes. Kroppen strejkar. Jag vet inte när jag sist hade pulsen uppe över 130 i en timme i sträck men det var inte igår asså. Shit. Detta behöver upprepas, men lördagsbussarna Slite-Visby var inte att leka med, så jag tror jag siktar in mig på fredagseftermiddagar istället.


Breathe

I n h a l e ,   i n h a l e
Y o u ' r e   t h e   v i c t i m
C o m e   p l a y   m y   g a m e
E x h a l e ,   e x h a l e ,   e x h a l e

Gud vad jag har publicerat mycket skräp på senaste tiden. All kreativitet går åt till den frenetiska planering som pågår i mitt huvud och som ingen annu tillåtits ta del av.

"Well, everyone's a hypocrite, Jazz. Even me."

För två dagar sedan var jag trött som en gris och allt kändes jävligt.

Idag studsade jag upp ur sängen och började anteckna storylines, jag har skaffat gratis inträde till gym och simhall från skolan, jag ska bli hälsosam, jag har en idé, jag har en motivation, jag ska skriva en roman och livet är underbart.


Saker min lågstadielärare lärde mig som jag än idag minns

  • Det svåraste talet i multiplikationstabellen är sju gånger åtta. Det blir femtiosex.
  • Pink betyder rosa på engelska, och det är inte alls lustigt så sluta fnittra.
  • Autumn är den svåraste årstiden att uttala.
  • När månskäran ser ut som ett komma så kommer den att bli större och större.
  • När månskäran ser ut som ett G så går den, blir mindre och mindre.
  • Mensen kommer för att kroppen gråter över att ägget inte blev befruktat.
  • Om ett tio meter långt snöre är tiden som jorden funnits, så är den sista centimetern hur länge människan funnits.
  • Det är ett spöke som byter ut bilden i månads-tavlan längst bak i klassrummet varje månad. Duh.
  • En gråsparv väger ungefär åtta gram.
  • Ett glas rymmer ungefär två deciliter vätska.
  • Riktiga konstnärer skriver sin signatur nere till höger på teckningen.
  • En dag ska jag bli en författare.

Ruth Jonsson var en mycket bra lärare.

Ruttet.



(oj va det var internskämt)

RSS 2.0